Planet Zoe
Knjižara za roditelje

Bajke za djecu

Djed i repa

Djed je zasadio repu – repa je izrasla velika - prevelika. Počeo je djed vući repu iz tla: vuče, vuče – ne može je iščupati. Djed je u pomoć pozvao baku. Baka se uhvati za djeda, djed za repu: vuku, vuku – ne mogu je iščupati. Baka je pozvala unuku Mašu. Unuka se ... nastavak »

Kolačić (Medenjak)

Bili jednom starac i starica. Jednoga je dana starac zamolio: - Bako, ispeci mi kolačić! - Od čega? Nemamo brašna! - Na policama skupi ostatke, u smočnici pometi brašno – skupit ćeš za jedan kolačić! Starica je uzela metlu, pomela je smočnicu, skupila je ostatke bra... nastavak »

Maša i medvjed

Živjeli jednom djed i baka. Imali su unuku Mašu. Jednoga ljetnoga dana Mašine prijateljice krenule su u šumu brati jagode pa su i nju zvale sa sobom. Djed i baka nakon kratkoga oklijevanja dopuste unuci da pođe s prijateljicama. Djed  je ipak upozori: - Draga Mašo, drži se prija... nastavak »

Vrijedna kokica

Kokica, svinja, mačka i patka stanovale su zajedno u lijepoj kućici. Kućica je bila lijepa i uredna zašto što je kokica uvijek pospremala, čistila, kuhala i prala. Svinja, mačka i patke nisu još pomagale. Jednoga dana kokica nađe u polju jedan klas pšenice. Donese ga kući, odvoji 4 z... nastavak »

Kućica u šumi

U šumi, na čistini, stajala je lijepa kućica. Dotrčao je do nje mišić-rupić i pokucao na vratašca: - Kuća-kućica! Tko u kućici živi? Nitko se nije odazvao. Mišić-rupić ušao je u kućicu i ostao u njoj živjeti. Doskakutala je žabica-kreketavka: - Kuća-kućica... nastavak »

Dvanaest mjeseci

Mjeseci u godini uvijek dolaze jedan za drugim, istim slijedom pa se nikada nije dogodilo da bi neki mjesec pristigao prije svoga reda. Ipak, u nekom je dalekom planinskom kraju jedna mala djevojčica vidjela svih dvanaest mjeseci na okupu. Evo kako se to dogodilo. U malom selu podno planine živjela je zločesta ž... nastavak »

Bajka o kraljeviću Ivanu, rajskoj ptici i sivome vuku

U davna vremena živio je stari kralj. Imao je tri sina, a najmlađi se zvao Ivan. Kralj je imao i prekrasan vrt pun čarobnih biljaka. Tamo su rasla stabla kakvih nije bilo nigdje drugdje na svijetu, a među njima i stablo jabuke koje je rađalo plodove od čistoga zlata. U vrt je potajno dolijetala rajska ptica. Per... nastavak »