Crna kokoš ili Stanovnici podzemnog kraljevstva

120 stranica, ilustracije u boji, tvrdi uvez, format 18 x 18 cm, izdavač: Planet Zoe, 2011.


Crna kokoš ili Stanovnici podzemnog kraljevstva

109,00 kn
29,43 kn

Knjiga iz projekta "Knjiga prijatelj osoba s disleksijom". Fantastična priča "Crna kokoš" pripovijeda o pustolovinama dječaka Aljoše u podrumima školske zgrade i susretu sa stanovnicima tajnog podzemnog kraljevstva.

Napisana je 1829. godine, a otad je prevedena na mnoge jezike i tiskana u više milijuna primjeraka.

Druga knjiga iz projekta "Knjiga prijatelj osoba s disleksijom" - dječjih književnih izdanja namijenjenih svoj djeci starijoj od 9 godina, a oblikovanih i tiskanih tako da ih lakše čitaju osobe s disleksijom. Ova prekrasno ilustrirana knjiga tiskana je na posebnom papiru i posebnim tiskom kako bi je djeca s disleksijom lakše čitala.

Autor priče, poznati ruski književnik 19. stoljeća Antonij Pogorelski, priču je posvetio svom tada 10-godišnjem nećaku Aljoši, budućem slavnom književniku Alekseju Tolstoju. Priča je u Rusiji doživjela više filmskih i animiranih adaptacija. Prevedena je na brojne svjetske jezike, a doživjela je čak nekoliko ilustriranih izdanja na engleskom jeziku u nakladama glasovitih svjetskih izdavača.

Iz knjige:

"Te je noći mjesečina bila jaka pa su kroz blago razmaknute rebrenice u sobu padale blijede mjesečeve zrake. Aljoša je ležao otvorenih očiju i dugo slušao kako na katu iznad njegove glave hodaju sobama i pospremaju stolice i stolove.

Onda se sve stišalo. Baci pogled na pokrajnji krevet, blago osvijetljen mjesečinom, i primijeti da se bijela plahta, što je visjela gotovo do poda, lagano pomakla. Zagleda se pozornije: ispod kreveta se čulo nekakvo grebanje, a malo poslije mu se učinilo da ga netko tihim glasom doziva:

- Aljošo, Aljošo!"

Nekoliko ilustracija iz hrvatskog izdanja:

  

 

 

 

Knjiga "Crna kokoš" tiskana je na preglednom kvadratnom manjem formatu, na nepropusnom glatkom papiru krem boje (radi lakše viz. percepcije teksta), neserifnim fontom 13 pt, s povećanim razmakom između slova (!), riječi, redaka i dvostrukim razmakom između kratkih odlomaka, bez duplog poravnanja. Time je učinjeno sve moguće da se djeci s disleksijom i dr. olakša čitanje.

Hrvatsko izdanje jedinstveno je u tome što osim izvorne priče "Crna kokoš ili Stanovnici podzemnog kraljevstva" sadrži i vrlo zanimljivi edukativno-informativni tekst za djecu "Čudesna povijest grada Sankt Peterburga" (događaji priče odvijaju se krajem 18. stoljeća u tom gradu).

Svaka knjiga iz projekta "Knjiga prijatelj osoba s disleksijom", osim što donosi djeci vrlo zanimljive bajke i pustolovne priče, upoznaje ih s raznim kulturama svijeta.

Prikaži više
Nedavno ste pregledali