Planet Zoe
Knjižara za roditelje

Kineska knjiga čuda - priče i bajke iz kineske davnine

109,00 kn

Opis

Knjiga iz projekta "Knjiga prijatelj osoba s disleksijom". Zavirite u svijet vilenjaka, duhova i zmajeva, careva i princeza, drevnih čarolija i običaja veličanstvene stare Kine.
Prva knjiga iz projekta "Knjiga prijatelj osoba s disleksijom" - dječjih književnih izdanja namijenjenih svoj djeci starijoj od 9 godina, a oblikovanih i tiskanih tako da ih lakše čitaju osobe s disleksijom.

Petnaest omiljenih bajki i priča iz kineske davnine u književnoj obradi Normana H. Pitmana (1876. – 1925). Iako je prvenstveno namijenjena djeci od 9 do 12 godina, knjiga čuda će oduševiti i zabaviti čitatelje svih generacija.

Iz bajke "Fantomski brod":

...Pridošlica se sporim korakom uputi prema jarbolu, a onda triput udari o njega željeznim štapom. Jedra se u trenutku otvore, lađa se uspravi i počne kliziti morem takvom brzinom da su oštre stijene ostale daleko iza nje.
"Sjećaš li se mene?" upita stranac nakon što se iznenada okrenuo i uputio prema Yinglou, ali glas mu se gubio u huci vjetra, pa je dječak samo po micanju usana mogao naslutiti da mu se obraća. Konačno mu vjetar donese riječi s usana izgubljenih u sijedoj bradi: "Jesi li me ikad prije vidio?"


Sadržaj

Zlatna buba
Zvono svih zvona
Kudravi liječnik
Duh lisice
Brbljava riba
Bambus i kornjača
Luda guska i tigrova šuma
Savjesni tigar
Princeza Guanyin
Dva žonglera
Fantomski brod
Duh iz kutije
Grumen zlata
Čovjek patka
Priča o Lusan

O autoru:

Norman Hinsdale Pitman (1876. – 1925.), autor nekoliko romana i zbirki pripovijedaka. Veći dio svog životnog i radnog vijeka proveo je u Kini, a svojoj drugoj domovini odužio se ljupkim književnim obradama klasičnih kineskih priča i bajki. Kineska knjiga čuda prvi je put izdana 1919. godine s ilustracijama kineskog umjetnika Li Chu Tanga.

O projektu "Knjiga prijatelj osoba s disleksijom"

"Knjiga - prijatelj osoba s disleksijom" je novi nakladnički projekt izdavačke kuće Planet Zoe. Dječja književna izdanja namijenjena svoj djeci starijoj od 9 godina, a oblikovana i tiskana tako da je lakše čitaju osobe s disleksijom.
Gotovo svakodnevno izlaze izvrsne knjige za djecu i mlade, ali gusto tiskane sitnim slovima, s velikim odlomc...ima i obostrano poravnatim tekstom, koje djeca s disleksijom čitaju s puno muke, a većinom ih ne čitaju uopće.

Ovim projektom želimo prije svega približiti knjigu djeci, olakšati čitanje i, najvažnije, potaknuti u djece s disleksijom ljubav i interes prema čitanju i dječjoj književnosti. Knjige s našim pečatom "Knjiga prijatelj osoba s disleksijom" zapravo su uobičajene dječje knjige, zanimljive, pustolovne, čarobne i uzbudljive - upravo onakve kakve djeca starija od 9 godina najviše vole. Knjige koje će rado čitati SVAKO DIJETE.

No posebne su po tome što su oblikovane i tiskane tako da ih lakše čitaju osobe s disleksijom (svojim formatom, bojom papira, oblikom i veličinom slova, povećanim razmacima između slova, riječi, redaka i odlomaka, kratkim rečenicama, kratkim i lako uočljivim odlomcima, posebnim oblikom jednostranog formatiranja teksta i dr.) Zapravo, svaki devetogodišnjak ili desetogodišnjak takvu će knjigu čitati s većom lakoćom, s manje vizualno-perceptivnog napora, a osobito je pristupačna za osobe s teškoćama u čitanju, od 9 do 99 godina.

Potražite knjige s našim pečatom "Knjiga prijatelj osoba s disleksijom"!

Detaljnije

244 stranice, ilustracije u boji, format 17 x 17 cm, uvez s klapnama, izdanje: prosinac, 2010. Planet Zoe.