Planet Zoe
Knjižara za roditelje

Mano i Dado: Knjiga jesenskih i zimskih pustolovina. Knjiga 2.

109,00 kn

AUTOR:

Erwin Moser
(Složite svoj komplet knjiga ovog autora i ostvarite popust od 10% na svaku sljedeću knjigu tog autora! Popust se obračunava u košarici.) » Pogledaj ostale knjige istog autora

KATEGORIJE:

Razvojne priče za glasno čitanje
Dječji vrtić (3-7)
0 - 2
2 - 3
3 - 4

Opis

U drugoj zbirci priča o mišićima Mani i Dadi pratimo male vesele prijatelje u 12 novih ilustriranih priča što se zbivaju ujesen i zimi. Osim uživanja u prekrasnim ilustriranim pričama, djeca upoznaju što se u prirodi zbiva u svako godišnje doba.

Knjige iz serijala "Mano i Dado" namijenjene su djeci od 2 do 6 godina. Najmlađi će ih slušati prije spavanja, danju razgledavati zabavne ilustracije i vježbati govor, a starija djeca će uz njih lako vježbati početno čitanje.

Maštovite i vješto ilustrirane knjige austrijskog pisca i slikara Erwina Mosera odlikuje osobita toplina i srdačnost. Dosjetljivi i simpatični likovi – mišići Mano i Dado – lutaju svojim malim svijetom, a svako godišnje doba pruža prigodu za novu vrstu pustolovina. Odvažni su, dosjetljivi i zaigrani pa se mališani s njima lako poistovjećuju. Ilustracije su kvalitetne, duhovite, jasnih obrisa u ugodnim pastelnim tonovima s izražajnim gestama i izrazima lica, s pažnjom za svaki detalj.


ZAVIRITE U KNJIGU:

 

 

 

 


 

KNJIGA JESENSKIH i ZIMSKIH PUSTOLOVINA – Knjiga 2.

Male jesenske pustolovine

Tuba

Riječni duh

Grožđe

Sova

Sjenica

Kućica u stablu

 

Male zimske pustolovine

Jedrilica na ledu

Most

Snježni čovjek

Rupa u špilji

Tikvosanjke

Sir


Svaka knjiga sadrži dvanaest ilustriranih priča u kojima je svaka stranica ilustrirana. Jednostavan tekst prikladan i za najmlađe čitatelje prati ilustracije, no ilustracije posve samostalno pričaju priču. Time su ove slikovnice jednako prikladne za samostalno proučavanje i prepričavanje prije učenja čitanja, kao i za prijelazno razdoblje ranoga čitanja i kasnije.

 

Tehnika usporedne priče u minijaturama

Svaka priča ima zasebnu 'naslovnicu' koja predstavlja lik pričice koja se odvija paralelno s dogodovštinama miševa. Ispod svake glavne ilustracije i teksta nalazi se minijatura koja razvija zasebnu slikovnu priču s duhovitim završetkom.  Ove minijature zbog svoje izrazite jednostavnosti i duhovitosti izrazito su zanimljive najmlađima (dvije do pet godina).

 

Zbirka ilustriranih priča uklopljena je u bibliotečni niz Planeta Zoe pod nazivom  „Priče za glasno čitanje“ – specijalnu obiteljsku biblioteku kojom najmlađim čitateljima i njihovim roditeljima nastojimo približiti uistinu kvalitetna, nagrađivana djela za djecu, koja su usto vrlo zanimljiva i rado se gledaju i čitaju, te tako, prema dosadašnjem odazivu, na radost mama, tata i mališana, oživiti itekako zaboravljenu „tradiciju“ obiteljskoga druženja uz knjigu.

Osobitu pozornost posvećujemo vrhunskoj kvaliteti ilustracija, tekstu i opremi naših knjiga za djecu.

Detaljnije

96 stranica, ilustracije u boji, format 17 x 24 cm, tvrdi uvez 

Autor i ilustrator: Erwin Moser

Od istog autora:

Složite svoj komplet knjiga ovog autora i ostvarite popust od 10% na svaku sljedeću knjigu tog autora! Popust se obračunava u košarici.