Mano i Dado: Knjiga jesenskih i zimskih pustolovina. Knjiga 2.

Erwin Moser

96 stranica, ilustracije u boji, format 17 x 24 cm, tvrdi uvez 


Mano i Dado: Knjiga jesenskih i zimskih pustolovina. Knjiga 2.

Erwin Moser
109,00 kn
50,00 kn

U drugoj zbirci priča o mišićima Mani i Dadi pratimo male vesele prijatelje u 12 novih ilustriranih priča što se zbivaju ujesen i zimi. Osim uživanja u prekrasnim ilustriranim pričama, djeca upoznaju što se u prirodi zbiva u svako godišnje doba.

Knjige iz serijala "Mano i Dado" namijenjene su djeci od 2 do 6 godina. Najmlađi će ih slušati prije spavanja, danju razgledavati zabavne ilustracije i vježbati govor, a starija djeca će uz njih lako vježbati početno čitanje.

Maštovite i vješto ilustrirane knjige austrijskog pisca i slikara Erwina Mosera odlikuje osobita toplina i srdačnost. Dosjetljivi i simpatični likovi – mišići Mano i Dado – lutaju svojim malim svijetom, a svako godišnje doba pruža prigodu za novu vrstu pustolovina. Odvažni su, dosjetljivi i zaigrani pa se mališani s njima lako poistovjećuju. Ilustracije su kvalitetne, duhovite, jasnih obrisa u ugodnim pastelnim tonovima s izražajnim gestama i izrazima lica, s pažnjom za svaki detalj.

 

KNJIGA JESENSKIH i ZIMSKIH PUSTOLOVINA – Knjiga 2.

Male jesenske pustolovine

Tuba

Riječni duh

Grožđe

Sova

Sjenica

Kućica u stablu

 

Male zimske pustolovine

Jedrilica na ledu

Most

Snježni čovjek

Rupa u špilji

Tikvosanjke

Sir


Svaka knjiga sadrži dvanaest ilustriranih priča u kojima je svaka stranica ilustrirana. Jednostavan tekst prikladan i za najmlađe čitatelje prati ilustracije, no ilustracije posve samostalno pričaju priču. Time su ove slikovnice jednako prikladne za samostalno proučavanje i prepričavanje prije učenja čitanja, kao i za prijelazno razdoblje ranoga čitanja i kasnije.

 

Tehnika usporedne priče u minijaturama

Svaka priča ima zasebnu 'naslovnicu' koja predstavlja lik pričice koja se odvija paralelno s dogodovštinama miševa. Ispod svake glavne ilustracije i teksta nalazi se minijatura koja razvija zasebnu slikovnu priču s duhovitim završetkom.  Ove minijature zbog svoje izrazite jednostavnosti i duhovitosti izrazito su zanimljive najmlađima (dvije do pet godina).

Prikaži više
Nedavno ste pregledali