Planet Zoe
Knjižara za roditelje

Moja beba

Zašto je majčina ljubav važna

Beba plače, majka je uzima u naručje, nježno ljulja i kaže: "Poljubit ću svoje zlato i sve će proći". Beba se smiruje od maminog poljupca i smiješi. Ta nam je situacija poznata, svaki ju je roditelj više puta doživio. Prisan odnos s majkom glavna je pokretačka snaga djetetova razvoja... nastavak »

Što svakoj bebi treba za razvoj

Dijete napreduje ogromnom brzinom, i tjelesno i mentalno. Zato je iznimno važno da ispravno potičemo njegov razvoj u svakom razdoblju i području. Kako bismo to postigli, moramo vrlo pozorno pratiti djetetove potrebe i interese. To poticanje najlakše i najuspješnije provode roditelji jer upravo oni najb... nastavak »

Beba i slikovnice: što, kada i kako?

Ono od čega nikada nije prerano početi jesu pjesmice koje mama može pjevušiti ili izgovarati bebi već od prvih mjeseci života, tijekom rutinskih aktivnosti vezanih uz svakodnevnu njegu (presvlačenje, kupanje, uspavljivanje, masaža i dr.). Naša preporuka su "Nove mamine pjesmice za bebe i mali&... nastavak »

Kako poticati dijete od najranijih dana?

Razdoblje od rođenja do treće godine djetetova života izuzetno je važno u razvojnom smislu. Upravo u prvim, odlučujućim i čarobnim godinama počinju se razvijati sve djetetove sposobnosti, mišljenje, emocije i govor, a mozak je najsposobniji za razvoj. Odavno je znanstveno dokazano da su prve tri godi... nastavak »

Što su razvojne igre

Često se povlači stroga granica između “običnih” i razvojnih igračaka. Primjerice, plišani medvjedić, od kojega se dijete čak i noću ne odvaja i bez njega ne može zaspati, kojemu prvome nudi ukusan zalogaj, spada u “običnu” igračku. Voljenu igračku. S druge strane, kocke sa sl... nastavak »

Govorne i motoričke vježbe za najmlađe

Znanstvenici koji proučavaju razvoj dječjeg živčanog sustava, a posebice razvoj govora i govornih sposobnosti, nedavno su otkrili veliko stimulativno značenje funcije ruke. Zašto si osoba koja u trenutku ne nalazi potrebnu riječ često pomaže gestama? I obrnuto: zašto dijete, dok piše ili c... nastavak »