NA VOĆNU FARMU STIŽE VLAK! - Razvojne priče za glasno čitanje

Stephen Cartwright i Heather Amery

Autorica: Heather Amery, ilustrirao: Stephen Cartwright, savjetnica za govor i jezik: Betty Root 

64 stranice, ilustrirano u boji, format 17 x 24 cm, tvrdi uvez

NA VOĆNU FARMU STIŽE VLAK! - Razvojne priče za glasno čitanje

Stephen Cartwright i Heather Amery
99,00 kn
89,00 kn
Knjiga trenutno nije dostupna za narudžbu :(

Što je novo na Voćnoj farmi? U blizini je otvorena starinska željeznička postaja i djeca sada mogu putovati vlakom s pravom parnom lokomotivom! Vesele pustolovine čekaju Doru, i Juricu, psa Hrđu i psića Mrvicu, ovčicu Vunku i kobilu Lutku.

Novi nastavak "Na Voćnu farmu stiže vlak" sadrži četiri priče: "Stara parna lokomotiva", "Hrđina pustolovina u vlaku", "Kako je Vunka zaustavila vlak" i "Kako je Lutka spasila vlak". I naravno, nastavljamo potragu za Žutom patkicom!

Dražesne priče s Voćne farme osvojile su srca milijuna djece širom svijeta. Vjerujemo da će i Vaši mališani oduševljeno tražiti da ih uvijek iznova čitate.
 
Napete i šaljive zgode na Voćnoj farmi prate šarmantne i tople ilustracije poznatog britanskog ilustratora Stephena Cartwrighta, pomoću kojih dijete bez teškoća prati radnju i usvaja nove riječi. 
 
Priče s Voćne farme zamišljene su i da roditelji i djeca u zajedničkom druženju podijele uzbuđenje svladavanja prvih čitateljskih koraka. Kako bi se mališanima osigurao uspjeh u početnom čitanju, tekst je napisan u suradnji sa stručnjacima za razvoj govora.
 
 
ZAVIRITE U KNJIGU!
 
 
 
 
 
 
 
Posebnosti "Priča s Voćne farme":
 
Posebna razvojna struktura priča s Voćne farme omogućuje da u njoj jednako uživaju djeca različite dobi, mališani od 2-3 godine, ali i stariji predškolci koji su već zakoračili u svijet samostalnog čitanja. Priče s Voćne farme svojim razumljivim tekstom i jasnim ilustracijama pružaju djeci upravo ono što im je razvojno potrebno u svakoj dobi.
 
ILUSTRACIJE:
Jasne i emotivne ilustracije precizno prikazuju sve što se nalazi u tekstu i omogućuju djetetu da s lakoćom prati radnju, odnosno podupiru razumijevanje. Čitajući djetetu pojedinu priču uvijek možete pažljivo razgledavati svaku ilustriranu stranicu, a dijete će u na svakoj ilustraciji ugledati upravo ono što ste mu pročitali. Upravo zato ilustracije snažno podupiru razumijevanje pročitanog na svakoj stranici.
 
 
JEDNOSTAVAN SAŽETI TEKST NA VRHU STRANICE:
Jednom kratkom i jednostavnom rečenicom opisuje radnju.
 
AKO ČITATE MALIŠANIMA OD 1,5 DO 2,5 GODINE: To je dob kada se djeca tek počinju zanimati za priče i pratiti razvoj radnje u priči. Ako je vaš mališan tek započeo govoriti rečenicama i još ne voli sjediti i slušati priču, čitajte mu samo gornji dio teksta - po jednu rečenicu po stranici. Priče su koncipirane tako da se priča može posve dobro ispričati samo čitanjem gornjih - kratkih - rečenica. Pritom pokazujte djetetu na slici ono što ste upravo pročitali. Jednostavnost i razumljivost sadržaja i kratkoća teksta zadržat će djetetovu pažnju upravo onoliko koliko je potrebno - nekoliko sekundi po stranici.
 
AKO ČITATE DJETETU PREDŠKOLSKE DOBI: Djetetu između 2,5 i 4,5-5 godina naprosto čitajte cijeli tekst - gornji i donji dio. Ako je vaše dijete starije (5-6 godina) i već je učinilo svoje prve korake u svijetu samostalnog čitanja, čitajte priče zajedno. Gornji dio teksta je tiskan krupnijim slovima za lakše čitanje i poslije predstavlja oslonac za prepričavanje jer sažeto, u jednoj rečenici, opisuje radnju.
Ako je vaše dijete čitač - ovaj dio teksta čita samostalno, a vi čitate donji dio u dnu stranice.
 
SLOŽENIJI PROŠIRENI TEKST NA DNU STRANICE: 
Tekst na dnu stranice tiskan je nešto sitnijim slovima i sadrži 3-4 rečenice po stranici. Taj dio teksta razrađuje radnju priče, ide u detalje i uglavnom se sastoji od dijaloga koji priču čine zanimljivom, emotivnom i uzbudljivom. Taj dio teksta djetetu čita roditelj.
 
VJEŽBAMO ZAPAŽANJE:
Na svakoj stranici unutar ilustracije skriva se mala žuta patkica. Svaki put na novom, neočekivanom mjestu. TRAŽIMO GDJE SE SKRIVA ŽUTA PATKICA!
 
Prikaži više
Nedavno ste pregledali