Planet Zoe
Knjižara za roditelje

O projektu "Knjiga prijatelj osoba s disleksijom"

"Knjiga - prijatelj osoba s disleksijom" je novi nakladnički projekt izdavačke kuće Planet Zoe. Dječja književna izdanja namijenjena svoj djeci starijoj od 9 godina, a oblikovana i tiskana tako da je lakše čitaju osobe s disleksijom.
Gotovo svakodnevno izlaze izvrsne knjige za djecu i mlade, ali gusto tiskane sitnim slovima, s velikim odlomc...ima i obostrano poravnatim tekstom, koje djeca s disleksijom čitaju s puno muke, a većinom ih ne čitaju uopće.

Ovim projektom želimo prije svega približiti knjigu djeci, olakšati čitanje i, najvažnije, potaknuti u djece s disleksijom ljubav i interes prema čitanju i dječjoj književnosti. Knjige s našim pečatom "Knjiga prijatelj osoba s disleksijom" zapravo su uobičajene dječje knjige, zanimljive, pustolovne, čarobne i uzbudljive - upravo onakve kakve djeca starija od 9 godina najviše vole. Knjige koje će rado čitati SVAKO DIJETE.

No posebne su po tome što su oblikovane i tiskane tako da ih lakše čitaju osobe s disleksijom (svojim formatom, bojom papira, oblikom i veličinom slova, povećanim razmacima između slova, riječi, redaka i odlomaka, kratkim rečenicama, kratkim i lako uočljivim odlomcima, posebnim oblikom jednostranog formatiranja teksta i dr.) Zapravo, svaki devetogodišnjak ili desetogodišnjak takvu će knjigu čitati s većom lakoćom, s manje vizualno-perceptivnog napora, a osobito je pristupačna za osobe s teškoćama u čitanju, od 9 do 99 godina.

Potražite knjige s našim pečatom "Knjiga prijatelj osoba s disleksijom"!

Ovaj tekst je dosad pročitan 4494 puta.